Området

Chr. Svendensgården AB ligger i et smørhul imellem ny moderne arkitektur, parker, strand og dog stadig med autenciteten fra det gamle arbejderkvarter i behold. Herunder kan du læse om nogle af de projekter, der har givet området det løft, det fortjener.

Kilde: dac.dk

PRAGS BOULEVARD

FOTO: Christina Capetillo

Prags Boulevard løber fra Amagerbrogade gennem boligkvarterer og industriområder for at ende direkte ved Øresund.

Den langstrakte park er inddelt i syv aktivitetsområder bl.a. Haven, Scenen, Banen og Boxen. Der er placeret 700 såkaldte ”Prager-stole”, rundt om i parken, som alle giver et kærkomment pust på den lange tur igennem parken.

Chr. Svendsensgården grænser helt op til parken, og cykel/gangstien fungerer som en rolig og bekvem smutvej til Amagerbrogade eller stranden.

HOLMBLADSGADE-KVARTERET

Hvor Holmbladsgade-kvarteret for 10 år siden fremstod noget nedslidt, er det i dag på vej til at blive et nyt Vesterbro med cafeer, små smarte butikker og hastigt stigende ejendomspriser.

Kvarterhuset

FOTO: Jens Lindhe

Ud over det omfattende Kvarterløft, som fandt sted omkring Holmbladsgade fra 1997 til 2003, har metrostationerne Amagerbro, Lergravsparken og den nye Amager Strand gjort området attraktivt og skabt en forvandling af det gamle arbejderkvarter.

Billedet viser det prisbelønnede Kvarterhus, der er en del af det renoverede bibliotek og kulturhus på Holmbladsgade. Glassalen grænser i øvrigt lige op til Chr. Svendsensgårdens skønne fælleshave, og det er i glassalen foreningen holder generalforsamling.

  • Mere om Holmbladsgade-kvarteret hos dac.dk

AMAGER STRANDPARK

FOTO: Adrian Saly, Amager Strandpark I/S

FOTO: Adrian Saly, Amager Strandpark I/S

8 min. på cykel fra Chr. Svendsensgade – længere er der ikke til Københavns bedste badestrand, badeanstalten Helgoland, minigolf, windsurfing, kitesurfing kajaksport, hyggelige grillaftner mv.

Amager Strandpark er med 4,6 km badekyst Københavns største strand. Ud over stranden består parken også af de grønne områder 10-øren og 5-øren, hvor der ofte afholdes koncerter mv. I år kan det bl.a. nævnes at Smukfest afholder en to dages festival på området i august.

NY AMAGERBROGADE

FOTO: KK.DK

FOTO: KK.DK

I Københavns Kommunes budget for 2013 er der blevet afsat 40 mio. kr. til at ombygge Amagerbrogade, så den kan blive omdannet til en strøggade.

Formålet med at ombygge Amagerbrogade til strøggade er at gøre handelsmiljøet mere attraktivt, give bedre opholdsmuligheder, plante gadetræer og sikre bedre forhold for fodgængere og cyklister.

CHRISTIANSHAVNSRUTEN

FOTO: WWW.KK.DK

FOTO: WWW.KK.DK

Ny cykel- og gangrute fra kløvermarken direkte til Nyhavn. Københavns Kommune er ved at lægge sidste hånd på den såkaldte Christianshavnsrute, der starter for enden af Prags Boulevard, krydser kløvermarken kører igennem Christiania og via holmen til Nyhavn.

Når ruten er færdiganlagt, betyder det, at du kan cykle eller gå fra Chr. Svendsensgården til Nyhavn via grønne områder og uden at dele pladsen med bilerne.

PRISMEN

FOTO: Michael Reisch

Prismen idræts- og kulturhus åbnede 2006. Det skete som led i Kvarterløft Holmbladsgade, hvor området har fået en samlet plan for idræts- og kulturfaciliteter. Det nye multihus har fået en central beliggenhed med tilknytning til park- og aktivitetsområdet på Prags Boulevard.

Idræts- og kulturhuset er præget af stor fleksibilitet. Der er plads til både den organiserede og den uorganiserede idræt. Samtidig kan der afholdes enkeltstående koncerter og teaterbegivenheder. Den centrale arkitektoniske idé er et grønt indendørs landskab, der bugter sig i flere niveauer. Nederst er der en stor flade, hvor der kan spilles håndbold og andre boldspil. Den grønne flade folder sig i den ene side opad mod en række såkaldt multifunktionelle plateauer, hvor der eksempelvis kan dyrkes tai chi eller yoga. Under plateauerne er omklædningsrum, administration og cafe placeret.